View Single Post
Eski 13-07-2010, 08:43   #578
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail42 Mesajı Göster
Sayın Tamtutulma badem sayfasını enbaşından okudum.Hatta farklı yerlerden bir sürü makale okudum.Bu site sayesinde de baya fikir edindim.Ben bu işi ilk düşündüğümde el bademi olarak düşündüm.Şimdi ise ferragnes ve bertinaya dönecek gibiyim.Ticari olarak düşündüğümüzde el bademi çok daha avantajlı geliyor.Ben kişisel olarakta sizlerin fikirlerini almak istedim bu bilgileri harmanlayıp karar vereceğim.
Arazi 80.000m2 ve bu araziyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.En iyi portföyü oluşturmak için uğraşıyorum.Bir kısmınada bodur elma dikecek gibiyim.
ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.

Ferragnes çok güzel bir tercih. Ben de Ferragnese karar verdim. Tozlayıcı olarak Ferraduel kullanın. Tozlayıcıyı 4-7 Ferragnese bir Ferraduel olarak ayarlayabilirsiniz.Ağaçlarınız ürüne yatınca mutlaka arı kovanları ayarlayın. Tozlaşmaya inanılmaz yardımcı oluyorlar.
80 dekar arazi çok büyük bir yatırım demek. Bu konuda size Avanos kardeşimiz yardımcı olacaktır. O da 100 dekarın üzerinde badem dikimi yapmıştı. Araziniz nasıl hazırlanır, güvenilir fidancı kimler vardır, fidanlar nasıl daha çabuk geliştirilebilir vs vs...

Bodur elma işi çok zahmetli,ağaçlar sürekli sorun çıkarıyor ve bakım istiyor. 10 yıl gibi bir sürede de ticari ömrü bitiyor. Bence de arazinizin tamamını badem olarak değerlendirmeniz mantıklı olacaktır.

Düzenleyen Tamtutulma : 13-07-2010 saat 08:46 Neden: Bilgi ekleme
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön