Görüş ve beğenileriniz için çok çok teşekkürler arkadaşlar...
Sn. Kalambaklı; doğru yanlış tecrübelerimizi paylaşırsak, bu sanatı yaygınlaştırıp, ilerletebiliriz.
Sn. Ali H. ALI; sizin de dediğiniz gibi gibi,uygulamaların artmasnı umuyorum. Paylaşımlarımın nedeni de, bu zaten. Ayrıca, bonsaiye yeni başlayan arkadaşlar da düşüncelerini paylaşırsa, hep birlikte yeni şeyler üretebiliriz diye düşünüyorum.
Sn. Jeomeo; sizin dediğiniz gibi de olabilirdi. Ama bu şekilde yapmamın 3 nedeni var:
1.Ağacın kıvrımı tersinde, odunlaşma yaratarak, direnç sağlamak. Kuruma başlayınca; eğim daha rahat yerinde kalır, böylece süreç hızlanmış olur.
2. Ağaçlarda; kabuk soyarken, genelde düz değil de, kendiliğinden kıvrımına doğru soyulduğunu, daha önceleri tecrübe ettim.
3. Sn. Ali H. ALI düşüncemi doğru tahmin etmiş. Soyulmuş kısmı; daha sonra, kurtçuklar gövdeyi yer yer kemirmiş gibi, oymayı düşünüyorum. Böylece, daha yaşlı görünmesini sağlamak istiyorum.
Bakalım zamanla nasıl bir şekle bürünecek?
|