Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turunç
#15 nolu mesajdaki pembe çiçek bir Dalya (Dahlia) (yıldız çiçeği) adıyla bilinir. Yumruludur. Her sene yaz aylarında bol çiçek açarlar. Çok gösterişli iri çiçekleri vardır. Çiçek renkleri beyazdan mora kadar inanılmaz çeşitlidir. Yumruları, kışın çok soğuk geçen bölgelerde topraktan çıkararak, baharda tekrar dikim yapılmalıdır. Yumrularından kolayca üretebilirsiniz. Her yıl çok sayıda yumru yavrular. Çok severim ve bende beyaz olanından var.
|
Sayın Turunç,
15 nolu mesajdaki çiçek üzgünüm ama yıldız, (dalia) değil. Sizin yolladığınız kırmızı olan evet yıldız. 15 nolu çiçeğin fidelerini ben bu yıl Denzili de pazarda bir köylü teyzeden aldım, önce yaprakları yanılltı ve bende yıldız sandım ama pembe, mor, beyaz, eflatun olarak açtı, uzun boylanan, bir nevi "aster" e benzeyen bir çiçek henüz adını araştırma şansım olmadı ama emin olun yıldız değil...
Bu arada ılıman iklimlerde, kışın don günleri uzamayan(3-4günü geçmeyen) yerlerde yıldız soğanlarını topraktan çıkarmanıza gerek yoktur. 3-5 yılda bir söküp, çoğaltmak için soğanları seyreltebilirsiniz.
Selamlarımla.....