Çok severek baktığım Hoyalarımdan bazılarının fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.
H.curtisii Tayland siparişimde gelmişti. Bana ulaşması maalesef 1 ay sürmüştü. Geldiği zaman baya yorgundu, yapraklar sararmış, bitkinin yarısından çoğu yolda telef olmuştu. Yoğun bakım ile 1 senede bu hale geldi. Bu sene gelişimi çok hızlı ve çok mutlu ediyor beni.
H.meliflua da H.curtisii ile aynı pakette gelmişti. O da geldiğinde yorgundu ama etli yapraklı olması sebebiyle uzun yola daha çok dayanmıştı, birkaç yaprak kaybından sonra kendini topladı ve büyümeye devam ediyor. Normalde cam kenarından duruyor o da, bu fotoğrafı özellikle sevgili missmenas'ın görmesi için yükledim. Bitkileri sardırdığım tellerin fotoğrafını çekip gösterecektim ona.
H.silverpink ilk Paul Bey'den gelen toplu siparişte gelmişti bana. Bir çok çelik aldım dağıttım ondan. Bir de ev değişikliği yapmamız sonucunda gelişimi ara ara durakladı ama son 4 aydır yeri sabitlendiği için o da gayet güzel gelişiyor. Tek merak ettiğim acaba çiçek açar mı? Cam kenarında duran diğer Hoyalar gibi direk perde arkasından süzülen ışık ile beslenmiyor ama bulunduğu oda aydınlık olduğu için bir ihtimal açabilir diye düşünüyorum. Aynı boylarda bir tane daha H.silverpinkim var. O da direk perde arkasından gelen ışık ile besleniyor. Zamanla göreceğiz neler yapacaklarını.