View Single Post
Eski 11-07-2010, 08:18   #542
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selim-i Ahir Mesajı Göster
Orhan Bey;
Her arazi yapısının kendine has avantaj ve dezavantajları var. Düz alanlar belki diğerlerine göre nispeten daha az insan gücü istiyor; daha çabuk işlenebiliyor. Onun için daha avantajlı. Belki de ben hep engebeli, "taşlı", "çakıllı" arazilerde büydüğüm için bana öyle görünüyordur.

Kırık düşlerden lirik düşlere geçmek mü ümkün mü göreceğiz. Atıfta bulunduğunuz gençliğimden pek fazla bir şey kalmadı. Tamamen geçip gitmeden ne yapsam kârdır.

Arazinizin sağladığı avantaja atıfta buluurken estetik hassasiyetinize haksızlık ettim galiba. Bahçenize görebildiğim kadarıyla mekânın poetik dilini bilen bir el değmiş.

Ömrünüz de bahçeniz gibi güzelliklerle dolu olsun. Hayalleriniz ümitleriniz hiç solmasın.

Bu aradabir aksilik olmazsa gelecek hafta İstanbul'dayım oradaki gönüldaşların bahçelerini dolaşmak isterim.

Trabzon'dan taflan çiçeğ kokan selamlarla...
Sevgili Selim-i Ahir;
Düşüncelerinize katılıyorum. Düz arazi bahçe düzenleme ve işlemede büyük avantaj. Ancak, engebeli arazilerde; benden daha şiirsel düşünebilen sizin gibi dostların ellerinde, gerçekten bir rüya bahçesine dönüşebiliyor. Ve bu tür arazilerde, çok daha güzel fotoğraf kareleri yakalanabiliyor. Sizin bahçenizde, 4-5 yıl sonra yaklanacak kareleri düşünebiliyor musunuz ''Elbette!'' dediğinizi duyar gibiyim.
Tüm güzel dileklerinize, sizin hoşlandığınız üslupla, ''Bilmukabele'' diyorum.
Esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön