View Single Post
Eski 10-07-2010, 23:36   #541
finduk52
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili finduk52;
Kelebek Çalılarınız hayırlı olsun. bu çalı güneşli, en az yarı gölgeli yerleri seviyor. İster ağaç formunda, isterse çalı formunda büyütebiliyorsunuz. Ben iki senedir çalı formunda büyütüyorum. Bunun için, budama mevsiminde (Kasım sonu-Şubat sonuna kadar) tüm dallarını 30-40 cm. den kabaklama kesiyorum. Yaz başına kadar, 1.5-2 metre uzunluğunda dallar oluşuyor. Daha çok dal ve daha çok çiçek oluştuğu için sanırım Sayın Mine Pakkaner önermişti. Çiçekleri kuruyunca kesin. Kesilen yerden en kısa zamanda daha çok çiçek veriyor. Kasım ayına kadar çiçekli kalan bir çalı.
Aldığınız çalı saksıda veya tüptedir. O nedenle her zaman dikebilirsiniz. Yeterki ilk bir hafta her akşam sulayın. Sonrasında haftada bir sulasanız olur.

Biber konusuna gelince. O biberlerden tohum, size alıp gönderirim. Benim almama gerek yok. Çünkü burada, yetişmiş fidesi, dikim mevsiminde pazarlarda bulunuyor. Bendeki banko tatlı.

Bizde ,size sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur.

Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum.

Sevgiyle kalın.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön