View Single Post
Eski 10-07-2010, 11:53   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Bu konu şahsi meselem olmakla birlikte, okuyanlara ve toplumu ilgilendirecek önemli derslerin çıkarılabileceğini düşünüyorum.

Balıkesir İdare Mahkemesi, 554 Ada 2 Parseldeki yapı için Yürütmeyi Durdurma Kararı verdi.

Altınolukta, Tescilli evime bitiştirilerek yapılan yapıyı defalarca şikayet etmeme rağmen, bir netice alamayınca Balıkesir İdare Mahkemesine müracaat etmiştim. İdare Mahkemesi bilirkişi marifetiyle, kanunu aykırılıkları bir bir tespit ederek Yürütmeyi Durdurma Kararı verdi.

Yürütmeyi Durdurma kararı ile, Kültür Bakanlığına da müracaat ederek olayın araştırılmasını istedim. Malum, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, korumakla görevli olduğu Kültür ve Tabiat Varlığını koruyamadığı gibi, üstelik şikayetim de olmasına rağmen araştırma yapmadan, yola tecavüz eden yapının projesini onaylayarak suç işlemiş konumuna düştü.

Kanuna aykırılık sadece yola tecavüz ile sınırlı değil. Mahkeme, Altınoluk Kentsel Sit Koruma amaçlı imar planında belirtilen komşu paylarına uyulmadan, yine kanunlara aykırı olarak arka bahçeye balkon yapıldığını ve pencereler açıldığını, Ön cephede projesindeki giriş kapısının haricinde yasal olmayan bir kapı ile, 4 adet de pencere yapıldığını, ve yapının giriş merdivenlerinin hem yola tecavüzlü olduğunu hem de onanlı projesine aykırı biçimde inşa edildiğini raporuna yazdı.

Şimdi, Müfettişlere bu kadar kanunu aykırılığa ve şikayete rağmen, nasıl olup da projenin Kurula kadar gelebildiğini ve nasıl olup da bu kadar kanuna aykılığın farkına varılamadan projenin onaylanmış olmasını araştırmak düşüyor.

Değerli kurul üyelerinin yolsuzluğa bulaşmamış olduklarından eminim. Beni esas üzen ve düşündüren bu değerli kişileri yanlış yönlendirerek menfaat elde edecek kadar kalitesiz insanların, nasıl olup da böylesine saygın bir kurulu kandırabilecek kadar yakınlarına ulaşabilmeleri.

Merak edenler için:

Yer: Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Altınoluk Beldesi, 554 Ada 2 Parsel.
Sorumlu Mimar(Proje Müellifi) :Belediye Başkanı Hasan Özpolat.
Sorumlu Müdürlük: Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü.
Yapı Denetim Firması: Lider Yapı Denetim.

Saygılar

Düzenleyen Oğuz Karsan : 10-07-2010 saat 12:03 Neden: Harf hatası.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön