Konu: Teleskop
View Single Post
Eski 10-07-2010, 08:51   #39
tdemirel
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Merhaba gece gökyüzü izlemeyi severler Ben de sizin gibi açık hava ve gece karanlık bir ortam bulunca asla kaçırmayıp izleyenlerdenim. Eskiden yazları evimizin büyük bahçesinin ortasına bir sandalyeye oturup karanlık korkum beni ortamdan uzaklaştırıncaya kadar boynumun ağrısına aldırış etmeyip izlerdim o güzelliği. İnsan baktıkça bir öncekinden daha fazla sayıda yıldız görüyor değil mi?
Ama aman dikkat UFO görmeyesiniz belki size çok uçuk bir fikir gelebilir ama biz ablam ve bir komşumuz ile yazın mısırlarımız elimizde gökyüzünü izleyip sohbet ederken iki tane (UFO=Unidentified Flying Object, yani tanımlanamayan uçan cisim) görmüştük Evimizin yarım metre kadar üzerinden kayarcasına uçarak geçtiler Şaka değil gerçek O zamandan bu yana daha dikkatli izliyorum gökyüzünü
Gökyüzüyle ilgilenen arkadaşlar için, Supermassive Black Holes (dev kara delikler) hakkında bilgi edinmelerini tavsiye ederim. Ben en son bir belgeselini izlemiştim. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim. En çok etkilendiğim nokta da, son yıllarda yapılan bir araştırmanın sonucu olarak, Samanyolu Galaksisinin ortasında da bunlardan birinin olduğuydu :O

tdemirel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön