View Single Post
Eski 09-07-2010, 09:47   #2465
Yılmaz Yalçın
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
[QUOTE=rahna_mosa;669977]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sayın öğretmenim, tohum paylaşım zamanı size tohum verecek bir çok üyemiz çıkacaktır.[/QUOTE

teşekkürler kalambaklı,
dün kemeraltına gittim ve orada selluka tohumu sordum. çiçeğin kendi var ancak tohumu olmaz dedi. tohum diye alacağın sellukanın orjinali değildir dedi.
forumda eski mesajları okurken bir arkadaş esnaf derneğinden selluka tohumu aldığını yazmış. bunu çiçekçiye söyledim fakat orada selluka değil başka bir çiçeğin( adını hatırlayamadığım) tohumu dağıtılıyor dedi.
ben bu tohumları ankaradaki annemede yollamak istiyorum. fakat orada yetişmezmiş. bu konudada lütfen benimle bilgilerinizi paylaşın. ankarada yetişir mi yetişmez mi?
birde sizce yetişmiş olan sellukayı alayım mı, tohumda mı yetiştireyim. çok pahalıda değildi 15 tl.
çok dertliyim epey yazmışım. sevgiler...
Sevgili Kalambaklı Üstadımız daha iyi cevap verecektir ama ben de kendi tecrübem ışığında cevap vermek isterim.Bence fide selluka almanız daha mantıklı çünkü tohum yetiştirmek için biraz geç kalmışsınız mevsim itibarı ile.Ankara'da yetiştiren arkadaşlarımız var.Ancak en az 20 litrelik saksıya(30 litrelik olursa daha iyi olur çiçekleri bol ve güçlü olur)dikmeniz gerekir.Ankara'da kışı dışarıda çıkaramayacağından saksıda olması ve içeriye almanız gerekecek kış mevsiminde.Bunun dışında bol güneş gören bir yerde sağlıklı gelişir.En çok sevdiği şey güneştir.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön