merhabalar;
Forumu bir süredir takip ediyorum,balkonda oluşturduğum 110x100x130cm ebatlarındaki minyatür seramda forumdan okuduklarımla birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum.Hergün sayenizde yeni bilgiler ediniyorum.Umarım başarılı olup ürün haline geldiklerinide görebilirim.

balkonumdaki minyatür seram;aşırı rüzgar aldığı için etrafını önce komple sera naylonu ile kapladım, ancak sonra hava alamadıklarını görünce sağ ve soldan havalandırma pencereleri açtım,hala yetersiz olunca öninde görülen kısmıda çıkardım.şuan bitkilerimin yeterli havayı aldığını düşünüyorum.

biberlerimde tomurcuklanma aşamasında yaprak bitleri oluştu, forumda okuduğum acıbiber karışımı ile ilaçladım şuan çiçek açmaya başladılar.

domateslerim çiçekleri oluşmadan kuruyordu

sadece resimde görünen nazar boncuğu gibi 1 tane kaldı.
Domateslerimi kurtarabilmek için;domateslerimin topraklarına dövülmüş yumurta kabuğu koydum,bunun uzun vadede işe yarayacağını okuyunca yağsız süt takviyesi yaptım.ayrıca fosfor için balık kılçıklarını kurutup ,dövüp toprağa karıştırdım.son aşamada bir miktar inek gübresini sulandırıp 1/6 oranında her saksının dibine ilave ettim(sulandırınca fazla gelip yanma riski olmuyormuş).koltuk almayı becerebildiğim kadar yaptım.şuan yeni çiçek oluşumları başladı.yapmam gereken başka birşeyler, veya hatalı yaptıklarım konusunda uyarılarınızı bekliyorum.