Herkese merhabalar,
Uzun zamandır maalesef foruma katılamadım. Hem işlerin yoğunluğu ve arkasından gelen yorgunluk hemde evden uzak oluşumdan dolayı paylaşımlarımı ve bitkilerimi bu aralar biraz ihmal ettim. Ama topraksız tarımın faydalarından biri daha çıktı ortaya, daha doğrusu ben ilk defa şahit oldum. Yani uzunca bir süre bitkilerinizle ilgilenemezseniz bile kendi kendilerine idare edebiliyorlar. Topraktaki bir bitkiya 1 hafta su vermezseniz ne olacağını bililrsiniz. Fakat hiçbir bitkimi kaybetmedim çok şükür. Sadece ilgiszilikten kaynaklanan bazı sıkıntılar vardı. Onlarıda aştık şimdilik.
Aşağıda sırasıyla domateslerim, marullarım, sistemlerini yeni kurduğum kapya biber ve minik kavunlarım var. Cherry domateslerden şimdiye kadar 2 kiloya yakın domates yedik. Hala daha verim devam ediyor. Marulların fotoları ise yaklaşık 4 gün öncekiler. Şimdiler de yarısını yemiş durumdayız
Kapya biberlerin boylanması ve ilk çiçekleri ben evde yokken(10 gün) olmuş. Ve maalesef yüksek PH'dan dolayı ilk çiçekler döküldü ve dökülmeye de devam ediyor. Belli bir süre düzenli Ph ve Ec ayarlaması ile yakında yoluna girer diye ümit ediyorum. Biberleri durgun su tekniği ile büyütmeye çalışıyorum.
Minik kavunları ise yine tatile gitmeden önce sisteme koymuştum. Kavunların sistemini biraz farklı yapmaya çalıştım. Aşağıda suyun biriktiği yerde bir pompa ile kök diplerine 1 saatte 15 dakika sulama yapıyorum. Henüz çiçeklenme yok. Um arım yakında başlar.
Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.