View Single Post
Eski 08-07-2010, 19:24   #732
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Ortancaların budanması hakkında bir çok yazı var, bazı yazılar çelişse bile benim çıkardığım sonuç; çok soğuk yerlerde dondan korumak için derin budama yapmak gerekiyor, İstanbul gibi daha ılıman yerlerde (bu kış çok soğuk geçmesine rağmen) sadece çiçekleri almak hatta belki de bırakmak gerekiyor.

Kış sonu, yeni yapraklar oluşurken sağdakileri sadece çiçeklerin altından, bir kısmını da biraz derin budadım, en soldakileri olduğu gibi bıraktım. Ortadaki küçük çiçekliler farklı cins olduğu için kafalar küçük gözüküyor.
Name:  807b3.jpg
Views: 4124
Size:  69.4 KB

Çiçekleri sapında bıraktıklarım:
Name:  807b5.jpg
Views: 2602
Size:  64.8 KB

Benimkilerin devamında, komşumun derin budadıkları : Çiçek yoğunluğu benim bahçedekilere oranla 1/4 civarında. Çiçekler az ama büyük - benim az budadığım çiçeklerden daha büyük değil-.
Name:  807b7.jpg
Views: 2380
Size:  63.5 KB

Çiçeklerini hiç budamadığım, çiçeğin bir göz altından budadığım ve derin budananlarda gözlemlediğim:

-Hiç budanmayanlar ile çiçeğin hemen altından budananlar aynı anda uyanıyor hatta hiç budanmayanlar az önde.

-Hiç budanmayanlar üzerinde solmuş çiçek olduğu halde bir karış aşağıdan yeni sürgün veriyor ve zamanı gelince eski çiçeği düşürüyor.

-Derin budananlar geç yaprak veriyor, çiçek oluşumları geç ve seyrek.

Buna rağmen bundan sonra hiç budamayacağım anlamına gelmiyor, boyları istediğim kadar oldu, çiçeğin iki-üç gözaltından budayıp aradaki tüm fazla ve yoğun dalları dipten almayı düşünüyorum.

Bu seneki tecrübeden yanlış sonuç çıkarıp çıkarmadığımı, seneye göreceğim, umarım seneye tam tersini yazmak zorunda kalmam

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön