View Single Post
Eski 08-07-2010, 09:54   #4454
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim sayın HYDROSUCCESS. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum Hoyalara. Onlar da çabalarımı boşa çıkartmıyor. Grupta gerçekten bu işe gönül vermiş insanlar var. Onların da çabaları takdir edilesi sonuçlara varıyor. Benim bu 3 Hoya'nın geliş tarihleri şöyle...

H.wayetii geçen kış başı gibi geldi Eylül, Ekim ayı gibiydi geldiğinde. Geldiğinde 5-6 yaprak vardı üstünde. Yavaştan büyümeye başladı, sonra 2010 ilkbaharı gibi büyümesi hızlandı. Toprağı neredeyse orkide toprağı gibi çok geçirgen. Hava alması için çok iyi ama bitki çiçeğe geçtiği zaman sulamada yetersiz kalınıyorsa çiçekleri kurutuyor. Şehirdışındayken bu deneyimi iyi yaşadım.

H.bella ve H.nummularioides de 2010'un mart ayında geldiler bana. H.bella 8-9 yapraklıydı.

H.nummularioides ise hafif uzunca bir çelikti. Sonra onu ben 3'e böldüm gelişmiyor diye. Aylarca bekledim bir hareket olsun diye nihayet haziran başı gibi bir kıpırtı oldu tutan çelikte. O resimde gördüğünüz dal benim budamalarım sonucu 2 yapraklı bir çelikken birkaç ayda bu hale geldi ve çiçek sapları çıkarttı. Mevsimin ve nemin gelişimde çok önemli etkileri var doğrusu.

H.nummularioides'in çiçek tomurcuklarından bir tanesi.

Name:  P1030650.jpg
Views: 3173
Size:  25.3 KB

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön