Domates agacini merakla bekliyorum. Bakalim, kisin etrafini sera gibi kapatip seneye de yasatabilecekmiyiz?
Sevgili Hemserimin gonderdigi domates fideleri diger adada dikili.Onlarda yavas yavas kizarmaya basladi.Onlarin hasadina ne zaman basliyacagiz.Fakat, biberler golgede kaldiklari icin gelisimleri yavas.Aslinda, onlara ayri bir ada yapsaydim daha iyi olurdu.Gecen sene, Demre biber tohumu alip dikmistim.Bu sene degisiklik yapip tatli kil biber diktim.Fakat,tadi bana cazip gelmedi.Seneye Allah omur verirse tekrar Demre Biber dikmeli.Bu arada, domates kurtlarina karsi Roa-Natura kullaniyorum. 3.uygulama sonucunda kurtlari bertaraf ettim.(Reklama girmesin lutfen)
Bence, (tabii bu kendi dusuncem) enzimlerin faydasi cok.Bunu daha cok gelistirmeli.Sevgili Ensara ve Acemi Ustaya ve Saricana cok is dusecek.Yurt disindan ithal edilen organik gubrelere, onlarca para vermek su asamadan sonra safdillik gibi geliyor.Kisin adalara (tabiiki kasalar saglam durursa) fig ekip, azot ihtiyacini karsilarim diye dusunuyorum.Bahcenin geri kalan kismina da adaciklar yapip,yukseltilmis yataklara onem vermeli. Sn. SibelBozo, ben daha kompost yapimina basliyamadim.Kizim, Istoc un kompost tesislerini ziyaret ettiginde disariya satis olmadigini soylemisler.Siz nasil tedarik ettiniz?
Karsimiza, pazar yeri kurulacak ama burokratik (ya da politik) nedenlerden dolayi henuz faaliyete gecemedi.Kopmost tesisini 1 gunde kurmak imkanim var ama onu besleyecek olanak zor.
|