Merhabalar,
Forumdaki ilk mesajım, ağaçlar ve ağaçlandırma ile ilgili en çok bilgi bulabildiğim yer ağaçlar.net oldu, forumda bilgilerini benim gibi anonim forum takipçilerine sunan sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben İzmir'de ikamet ediyorum,30 yaşındayım ve forumdaki bazı arkadaşlar gibi özel ağaçlandırma bilgi edinme çabalarım sonucu bu forumdayım.
Sn. Avanos umarım bana yardımcı olabilir,işin mevzuat kısmını bildiğimizi kabul edelim, işin pratik işleyişi için birden fazla yöntem mevcut sanırsam, hazine ve orman arazilerinin tahsis yöntemi farklı tabii ki, ama olay "araziyi sen bulacaksın" kısmına gelince herşey tıkanıyor, benim gibi hiçbir yerde arkası ve dayısı olmayan bir Türk vatandaşı nasıl olacak ta özel ağaçlandırma yapacak? O arazinin haritasını bulmak için ve yer önermesi için orman işletme şefliğine mi gitmeliyim? Gidersem onların böyle bir sorumluluğu olmadığı yönetmelikle belirlenmiş, boşa mı kürek çekmiş olacağım.
Hazine arazisi için il milli emlak md'e mi gitmem gerekiyor? Onlardan bu potansiyele sahip yerlerin haritalarını bulmam daha mı kolay?
Eğer sizin bildiğiniz başka br yöntem varsa (köyüm burada değil, yakınlarda tandık arazim yok) lütfen paylaşırmısınz? Bir arkadaşım serbest orman mühendislerinin bu konularda da yardımcı olabileceğini söylemişti ne derece doğrudur? Yani proje çizimi dışında olayın işleyişinde de yardımcı olabilirlermi?
Umarım cevap yazarsınız. Saygılar
|