Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pistacia
İstanbul Anadolu yakasındayım, şehirdeki tüm ağaçların takipcisiyim; nerde hangi ağaç dikilmiş, hangi ağaç binaların önünü kapatıyor diye veya bir müteahhitin işine gelmiyor diye kurutulmuş, belediyenin ehil olmayan, taşeron şirketlere verip zamansız budama sonucu kurumuş yüzlerce ağaç için yıllardır belediyelere yazarak, gidip görüşerek sonuç almaya boşuna uğraşıp duruyorum. Sitenizle yeni tanıştım, mücadelemde sanıyorum ki burdan yeni arkadaşlarla daha iyi yol alabilirim. Sevgilerimle...
|
Hoşgeldiniz.
Boşuna uğraşmıyorsunuz, elinize, emeğinize sağlık.
Takip konusunda size yetişmek pek kolay olmayacak gibi ama yardımcı olmaya çalışırım.
Alıntı:
Kadıköy belediyesi sınırları içinde yüzlerce ağaç (çınar, atkestanesi ve asırlık sakızağaçları) bu sebepten son üç yıl içerisinde kurudular. Fenerbahçe parkında son bir yıl içinde aynı budama furyasıyla giriş sol taraftaki mavi serviler yok edildi, sağdaki dev sedirler, 300 yıllık sakız (pistasia atlantica)'da budanarak ucubeye çevrildi ve tüm bu olanları defalarca belediye beyaz masaya yazmama rağmen olumlu bir cevap alamadım, bu durum karşısında çaresiz kalmak çok büyük acı veriyor bana. Sitenize gelir gelmez tüm dertlerimi nefes almadan yazmak istedim bi solukta, umarım yanımda yürüyecek arkadaşlar bulurum...
|
Benim de çok dikkatimi çekmiştir. Nedense Kadıköy ilçesi bu tür ağaç katline çok hevesli görünüyor. Ağaçlara düşmanlıklarını anlayabilmiş değilim. Ancak olumsuz da olsa cevaplarını öğrenebilirsem, daha çok yardımcı olabilirim. Olumsuzluklar yaşamak ve acı çekmek ağaçlar ve sizin, bizim kaderimiz olmayabilir, belki paylaşmak isteyebilirler, belli mi olur?
Kolaylıklar diliyorum.
Saygılar.
gece
keşke daha çok kişi katılsa diyen forum kişisi