Konu: Kayısı
View Single Post
Eski 07-07-2010, 02:44   #113
kemalcuce
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2008
Şehir: mersın
Mesajlar: 267
Arkadaşlar , Tubay hanımı yakalamışken onun bilgilerinden faydalanalım derim . hem malatyalı , hem kaysıcı, bundan iyisi şamda kayısı zaten. Tubay hanım affınıza mağruren samsunlu ve bozkoyun 79 arkadaşlarıma bildiğim kadarını aktarayım hatam varsa siz düzeltirsiniz. Kaysı tubayın dediği gibi hataydada yetişmeye başladı ama , nedense kalite malatyayı tutmuyor, çünkü hataydan getirdim ben , hiç bi işe yaramıyor. Samsunda yetişir bence kaysı neden derseniz , kaysı dona duyarlı bir ağaç , samsundada ılıman iklim soğuk pek vurmuyor olabilir. Sayın tbozkoyun79 ticari değeri en yüksek kaysıyı soruyorsanız Abragoz , gabaşi(alyanak yapar) ve ığdır(iri olur). Şekerparede iyidir ama reçellik olarak kullanıldığı için sürümü çok fazla değildir. Sofralık olarak tekrar bir eleme daha yapacaksanız Abragoz derim ben , neden derseniz, hem sert , hem tatlı , hem iri ,çok kaliteli bir cins, tavsiye ederim.


Şahin05 arkadaşın dediklerine ilaveten

Apricos a(ığdır şalağı) ek olarak Ticari değeri fazla olan gecci kayısı çeşitleri
bebeko(ihracat yoksa iç piyasa değeri düşük olur diğer belirttiğim gecci çeşitlerde bu sıkıntı nadir yaşanır)
al kaysı+++++
vitolla+++++
mogador(erkencidir ama belirtmeden geçemedim)
italyan tokalı(bazı bölgelerde al yanak-al kayısı diyorlar isim farklılığı )++++
ziraat şekerparesi(Şekerparele çeşitleri arasında en iyisi)+++++

kemalcuce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön