Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın
Sevgili Mine Pakkaner,
İlk sorum;Bahçemde birçok bitkimin yapraklarını yiyen ve delikler oluşturan fotosunu eklediğim bu zararlıyı dün gece clematisimin yaprağının üzerinde yakaladım. Ezince yerde boya gibi yeşil bir iz bıraktı.Tırtıl mıdır bu zararlı ve mücadele etmek için hangi ilacı tavsiye edersiniz?(sarımsak ve baharatlı karışım kaçırmadı) Ayrıca gül yaprağının üzerinde de yeşil minik tırtıl gördüm.Baş kısmı koyu renkti.
2.sorum ise;Bahçem İstanbul'da nispeten yüksek bi semtte.Komşumun bahçesindeki 10 yıllık acem borusu benim bahçemdeki 3 yaşındaki acem borusuna göre erken açtı ve bol çiçekli şuanda.Ancak benim acem borusunda daha tomurcuk oluşumu yeni başladı ve diğer süs bitkilerimde aynı şekilde komşu bahçelere göre daha geç çiçekleniyor..Bunun nedeni ne olabilir acaba?Komşumun acem borusu ve diğer süs bitkileri sabah güneşi alıyor..Benimkiler ise öğleden sonra güneş alıyor.Bahçemdeki süs bitkilerinin çiçek sayısı da komşu bitkilere göre az.Komşum hiçbir gübre kullanmıyor..Ben ise B5A Uygulaması da yapıyorum 6 aydır kök ve yapraktan 30 günde bir düzenli olarak.Bu sorunumla ilgili çözüm önerinizi bekliyorum..Bana (özelden de yazabilirsiniz )bir sıvı gübre tavsiyeniz olabilir mi?Şimdiden teşekkür ediyorum size.
|
Ev yapımı terkipler sonuç vermeyince kimyasalları kullanmak durumundasınız. Malathion kullanabilirsiniz.
Ben B5A yı bu konularda denemediğim için sonuçlarını bilmiyorum. 3 yaşında bir bitki gençtir, 10 yaşında bir bitkiye göre daha az çiçek açması da son derece normaldir. Bazı bitkiler gençlik kısırlığı yaşar ve belli bir yaşa, olgunluğa gelmeden çiçek açmaz, meyve vermez, ya da tek tük çiçeklenir meyvelenirler. Yerini sevmesi, yönü, hakim rüzgar, ışıklanma, toprak vs. koşullar çiçeklenmeyi etkiler.
Marka vermeye gerek yok, bitkilerinize çiçeklenmeyi teşvik için fosfor ağırlıklı bir gübre veriniz.
Sorularınızı burada cevaplamayı sürdüreceğim, çünkü özelden sorulan soruları da cevaplamıyorum.