View Single Post
Eski 06-07-2010, 08:39   #179
oceanheart
Ağaç Dostu

oceanheart's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Günüm Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim sevgili oceanheart. Çok memnun olurum. Paylaşım konusunda da sizinle aynı fikirdeyim.
Açık arttırmalara katılarak gücüm yettiğince çeşitlerimi arttırmaya çalışıyorum. Çok ilginç bitkiler oluyor. En son köklü bir hoya çeliği kazandım. Türünü bilmiyor satıcı. Sadece Vietnam diye isim koymuş. 1 pound'a kaldı bende. Beraberinde bir de Hedychium longicornutum kazandım. O da 1 pound. Güvenini kazandığım satıcılar var. Türkiyeye benimle gönderim yapmaya başladılar. Çok değişik bitkileri yol dahil çok uygun fiyatlara alabiliyorum. İngiltere, Taiwan ve Malasia. Yol ücretleri çok uygun oluyor.
Zaten bitki çeşitlerinizde sizin de çiçek konusunda normalden fazla meraklı olduğunuz anlaşılıyordu.Ben açık artırmalara katılamıyorum doğrusu o nedenle geçenlerde taylandlı bir satıcıdan 19 çeşit tropik nilüfer rizomunu hemen satınal seçeneği ile aldım iyi bir kargo üzreti de ödeyince 3 günde nilüferler elime geçti şimdi yetiştirmeye çalışıyorum.Belki bu tip satınalımlarda fazla büyük olmayan en fazla 3 kişilik gruplar halinde daha ekonomik satınalma işlemleriş gerçekleştirilebilir.Ben sürekli İstanbul ve İzmir arasında gidip geliyorum her iki şehirde de birçok çiçek var ****** uğraşması zor oluyor ama verdiği haz da başka ******.

oceanheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön