View Single Post
Eski 05-07-2010, 12:22   #248
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Verdoque,

Evet doğru diyorsunuz kullanılan biyolojik ilaçlar çevreye hemen hiç zarar vermeyen ilaçlar. Özellikle kullandığımız EM türü gübreler bırakın çevreye zarar vermeyi aksine doğanın kendini yeniden üretmesine katkıda bulunan yararlı mikroorganizmaları içeriyorlar.

Kimyasal ile karşılaştırmaya gelince, tıpkı bugün cep telefonlarında olduğu gibi DDT türü kimyasal ilaçlar kesin ve hızlı sonuç verdikleri için birkaç yıl içinde hızlıca yayıldılar ve zararını biz ancak on yıllar sonra anladık. Çünkü ilaç üreticileri aynı zamanda gündemi belirlemede oldukça başarılı firmalar. Bu konuda PR şirketlerine ve reklamlara oldukça geniş bütçeler ayırıyorlar. Zarardan çok yararı ön plana çıkaran yazınsal, görsel ve işitsel medya araçları ile kamuoyu çok kolaylıkla ikna ediliyor.
Bugünde cep telefonu için aynısı geçerli. Cep telefonunun "gereklilik olduğu" zararından çok daha fazla ön planda. Yıllar sonra anlayacağız nasıl bir zararla karşı karşıya kaldığımızı.

Bu yüzden ben kendim bir biyolojik ilacı kullanırken 40 kere düşünüyorum. Çünkü etkilerini, hele hele zararlıların bağışıklık sistemini nasıl etkileyceğini hiç bilmiyoruz. Bunu zaman gösterecek.

Kimyasal ve biyolojik farkına gelince neem ağacından elde edilen ekstraktı siz kimyasal olarak yaptığınızda da aynı etkiyi alırsınız. Eğer sadece neem ağacının özünü içeren bir bileşik varsa neden bu kimyasal sayılsınki. Yani biyoloji ve kimyanın sınırları oldukça iç içe geçmiş durumda.

En iyisi kurtlu kirazı yemek galiba Ancak burada bile sorun var. Kirazın yetiştirildiği bölgeye yağan yağmurda ne kadar kimyasal olduğunu bilmiyoruz. Malum, kimyasal artıklara insan falliyetinin minimum düzeyde olduğu kutup bölgelerinde bile rastlanıyor artık.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön