View Single Post
Eski 05-07-2010, 07:38   #396
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili ciceksever;
Ne kadar ''ilk çiçeklenme dönemi bitti.''desenizde, bahçenizde yinede sunacak bir çok güzellik varmış.
Örneğin: alacalı yapraklı Hosta, beyaz taç yapraklı Küpeli, Hüsn-ü yusuf, Cranbery..
Haa! o beyaz çiçekli Phlox dediğiniz bitki. O galiba Mirabilis(Akşam Sefası) Bu yıl tohumunu ektiğim Phlox' lar çıkmadı. O nedenle biraz fazlaca ilgilendim. Sanki onun çiçekleri daha küçük. Ama her ne olursa olsun, beyaz çiçekli Akşam Sefası da az bulunan bir rengi.
Sevgi ve selamlarımla, iyi bir hafta diliyorum.

Tesekkür ederim Orhan bey. Biz haftayi yagmurla karsiladik tam sebzelerim büyürken cürürler diye korkuyorum simdi de. Bu havalardan en cok ortancalar keyif aliyor. Beyaz cicekli olan bitki phlox`un degisik bir cesidi. O boyda olan phloxlar tohumdan cok zor yetisiyor ben ya yumru olarak aliyorum ya da kökten ayirma yöntemiyle yetistiriyorum. Beyazi da ilk kez gördügüm icin hosuma gitti hazir saksi olarak aldim gecen yil.
Tohumdan ektigim aksam sefalari cimlendi ama daha yeni ikinci yapraklarini cikardilar cok nazli büyüyorlar. Belki de yerini sevmedi ama simdi bahceden sökmeye de cesaret edemiyorum filize zarar veririm diye.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön