Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Zeki Bey, her eklenen fotoğrafta hayranlığım daha da artıyor.
"...Böyle olunca bitkinin çiçeğinin geçip arkasından görüntüsü her zaman güzel olmayan çiçeği geçmiş bitkiye bakmaktan kurtulmak için çözüm, yan yana veya üst üste, birbirini arkasından dönem dönem açan bitkiler yerleştirip böylece, biri bitince diğerinin açması ile bahçenin sürekli renkli, canlı, ilgi çekici olarak kalmasını sağlamaya çalışmak..." demişsiniz ya, gayretim de bu ama biraz da olsa bunun sağlamanın bile yıllarımı alacağını biliyorum. Bu nedenle bahçenizi daha çok seviyorum, çok emek verilmiş, çok iyi izlenmiş- dinlenmiş, çok araştırma yapılmış ve en güzeli bunları bahçede yaşayan siz, bahçede yaşayan bitkilerle karşılıklı alış verişle yapmışsınız.
Bahçenizin kenarlarındaki hatlar (kıvrımlar) da beni etkileyen noktalardan.
Bitkilerden henüz söz edemiyorum, çoğunu daha önce hiç görmemiştim, tanımıyorum, izleme safhasındayım. Sollya heterophylla beğenilmeyecek gibi değil.
|
Sevgili kiraz,
Benim bu konuda bir düşüncem var: çiçeklerin latince adını öğrenin!.
O zaman herşey çok değişiyor. Nasıl kalabalık bir caddede, örneğin İstanbulda İstiklal caddesinde yürürken tanıdık, bildik bir dosta rastlayıınca insan seviniyor, o kadar yabancı arasında kendini daha mutlu hissediyorsa, karışık, değişik bir bahçede, ormanda, adını bildiğiniz bir bitki, aynı duyguyu veriyor.
Aaa, bir dost diyorsun!
Ondan sonra latince adını bildiğin bu dostun yazılışını da biliyorsan internette sonsuz bilgilere, bahçelere ulaşabiliyorsun.
Artık bugün Google (Türkçeye) Çevir kolaylığı ile ben yabancı dil bilmiyorum bahanesi de kalmıyor.
Al sana ilerlemek için önemli bir tavsiye
Ondan sonra, dostlar çemberi genişliyor. İstiklal caddesinde tanıdıkların sayısı artıyor, özgüven geliyor insana.
Tanımadığına da çekinmeden "Hey sen kimsin?" diye sorabiliyorsun.
Durma çık yola, umduğundan daha kolay!
Selamlar, sevgiler