03-07-2010, 03:48
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2010
|
Köpeklerin hepsi toplatılacak. Bakımevlerine götürülecek. Hangi bakımevlerine ? Tıka basa ağzına kadar dolu bakımevlerine mi ? İşin iç yüzü şudur ki eğer tüm hayvanlar toplansaydı hepsi öldürülecekti. Cezadan korkup sokağa salınanlar da insanlara zarar verecekti her gün bir vaka ile karşılaşacaktık.
Kısırlaştırmak bir çözüm. Fakat insan eliyle bu kadar dayanıklı, sağlıklı bir ırk üretip sonrada onların soylarını kurutmaya çalışmak bana saçma geliyor. Pitbulların bu ününün altında saldırganlık değil dayanıklı ve aşırı itaatkar oluşları yatıyor. Sokaktaki her köpek insan sağlığı için bir tehdittir. Bunu ırka yüklememek gerekir. İnsanlar tarafından sürekli dayak yemiş minicik bir sokö de saldırganlaşıp insanları öldürebilir. Eğer insan sağlığı bu kadar önemseniyorsa ilk başta sokak hayvanlarının sorunları çözümlenmeli ve insanlar bilinçlendirilmelidir. Köpek dövüştürmek için pitbull yetiştiren insanlar var. Pitbull ırkını kurutsan, ellerinden alsan, adam rott dövüştürür hiç bulamazsa horoz dövüştürür. İnsanları eğitmek, bilinçlendirmek, gerekli caydırıcı cezalar vermek gerekir.
Dr. Tamer Dodurka katıldığı bir programda söylemişti. Pitbull cinsi bir köpeğin yaşayabilmesi için en az 20 metrekarelik alan gereklidir. Bir anda 20 şer metrekarelik bölmeli barınağı nasıl yapacak bu devlet ? Sayın bakanımızda diyor ki ''çok istiyorlarsa pitbull sahipleri bakımevlerinde 20 metrekarelik bölmeler yaptırsınlar hayatları boyunca ziyaret etsinler köpeklerini'' devletin görevi dahi pitbull sahiplerine yıkılmaya çalışılıyor. Plansız bir şekilde çıkartılmış yasa ardında yaşanan trajikomik olaylara tanık olduk günlerdir. Neyseki bilinçli baskı sonucu sahipli köpeklere birşey yapılmayacağı söylendi. Açıklamalar pek güvenilir olmasada biraz daha yumuşadıklarını görmek mutluluk verici.
Yukarıda da belirttiğim gibi sorun halkı bilinçlendirmek, köpek dövüşü yaptıran vb. kişilere gerekli cezai yaptırımlarda bulunmak, barınakları iyileştirmek, sokak hayvanlarını sokaklardan kurtarmak ve kısırlaştırmakla çözülecektir. Sokaklarda hiç hayvan kalmaz barınaklarda boşalır işte o zaman ırklara evde bakılan köpeklere denetleme getirilir. Kelle başı 100 tl prim koyup ırkları geçtim köpekler hakkında cahil insanları köpek avına yollamakla olmaz bu iş.
Dipnot olarak belirteyim ki ben bir pitbull vb. sahibi değilim. Sadece hayvanseverim. Evimde ''toy kanişim'' , kedim ve sokölerim var.
|
|
|