Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Doğadan ağaçları toplamak yasak olduğu gibi bonsai yapabilmekte ustalık ister.
Sökmüş olduğunuz ortamdan saksıya ağaç strese girer ve genelde ölür.
İğne yapraklılar ise söküldükten sonra başka bir yere dikildiğinde adaptesi en zor ve hiç tavsiye edilmeyen ağaçlardandır.
Saksıda alacağınız ağaç zaten saksıda olduğundan, doğadaki ağaç kadar etkilenmeyecek ve doğadan topladığınız ağaçtan daha rahat bir şekilde yerine adapte olacaktır.
Bu nedenle bonsai yapabilmek için fidandan alıp yetiştirmek hem sizin hemde fidan için çok daha iyi olacaktır
Biraz abartılı olacak ama 
Söktüğünüz bir ağacın yerine yüz tane dikseniz dahi tutmayabilir 
|
Saksıda alacağım ağacı ben yetiştirmiş sayılmam ve bu yüzden hazıra konmak istemedim. Ayrıca bu iş ustalık ister, evet ama hangi bonsaici doğuştan usta olmuştur ? **** hangi acemi bonsaici, ustalık gerektirmeyen bir ağacla işe başlamak ister ? Bütün bonsaiye heves eden insanlar en güzelini yapmak için yola koyulur.. Ki bende o hayran olduğum sabır sanatına, bonsaiye çam ağacı ile başlamak istemiştim. Hepsi bu.. Bu konu hakkında artık tek kelime etmeyeceğim. Kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Hiç bir usta, usta olarak dünyaya gelmemiştir ve eminim usta olana dek bir çok hatalar yapmıştır.. Saygılar..