View Single Post
Eski 02-07-2010, 16:02   #884
Yılmaz Yalçın
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
Bahçede dikili. Aldığımda 50-60 cm boydaydı. Şimdi 2 metreye yaklaştı. Bahçeye diktiğimden bu yana çıkan yaprakların rengi daha açık ve solgun gibi. En alttan iki üç yaprak kümesi de sararıp kurudu. Uzaması durdu. Tomurcuk oluşumu var. Warszawska nike ile yan yana diktim. Onda bir sorun yok. Çiçeklendi ve yaprak renkleri de güzel.
Clematis Fizban Arkadaşımızın bir çevirisine göre yarı gölgede çok iyi gelişiyormuş.Çok güneş alan bir yer ise solgunluk oluşabiliyor.Bunun dışında kök bölgesini çam ağacı kabukları ,iğne yaprakları gibi nemin uçmasını engelleyici malzeme ile örterseniz çok iyi olur.Ama gözlemime göre clematisler ilk dikildikleri yıl huysuz ve güçsüz olabiliyor aniden kurumalar,yaprak solmaları görülebiliyor.Ama gelecek yıl çok daha güçlü bir clematisiniz olacaktır eminim..Mantar oluşumunu engelleyici sıvı gübreler kullanırsanız daha az zararla bu yılı atlatırsınız diye düşünüyorum..Mesela benim de bu yıl diktiğim multi blue 1 metre boylandı ve tomurcuk oluştu tam sevinirken aniden o sürgün ve tomurcuk kuruyup gittiŞimdi yeniden sürgün vermeye başladı.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön