View Single Post
Eski 15-01-2007, 21:41   #11
DEVRlM
Ağaç Dostu

DEVRlM's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
takasla toplama olsaydı mesela...uygun gördüğün bonsailik bir ağacı yerine aynısından (fidancıdan alacağın) koymak şartıyla alınabilse ortalık Yamadoricilerden geçilmezdi sanırım. ama güzel bonsailer elde edilebilirdi.
tourkana, daha öncede yazdığım gibi yineliyorum ; Ben O fidanı sökerken, ağaca zarar vermek gibi bir niyetle sökmedim ve zarar vermedimde ! Dediğim gibi hayatım boyunca bir tek ağaca, çiçeğe zarar vermiş bir yaprak koparmış insan değilim.. Tamam, hatamı kabul ettim ve bundan utandığımı da belirttim. Kendi hevesim uğruna belki gelecekteki kocaman bir çam ağacını katlettim suçluyum.

Söktüğüm fidan: 10 cm boyunda bir fidandı ve yol üstünde olduğu için daha çok zarar görecek, insanlar ezip geçebilir gözüyle baktık ve söktük babamla birlikte. Bu hatamı değiştirir mi ? Asla !

Anlatmak istediğim şu; Bir hata yapılır ve o hatanı anladığın halde tekrar aynı hatayı yaparsan gerçek bir suçlusundur.. Ama ben hatamın farkına vardım ve tekrarlamayacağımı belirttim. Fazlasıyla eleştirildim haklıydınız. Tek istediğim uzatılmaması böyle acımasızca eleştrilmeyi haketmediğimi düşünüyorum !

Saygılar.. Not: Bütün dünyanın yaptığı bir şeyi ben yapmıyorum belki sizlerde yapıyorsunuzdur, ben hiçbir çiçekçiden, koparılmış çiçek almıyorum onları koparıp öldürdükleri için ! Ben bir cesedi koklayamam.. Çiçeksiz bir ortamda yaşayacağımı, o güzel kokulardan mahrum kalacağımı bilsem de!

DEVRlM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön