View Single Post
Eski 02-07-2010, 13:45   #17
köknar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Kötü örnekler var, haklısınız elbette, ben barınakların harika yerler olduğunu iddia etmiyorum. Yalnız barınakları tümden gözden çıkarmak da doğru değil. O mantıktan yola çıkarsak bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda barınak bırakıp kalanları kapatalım, içerdeki hayvanları da sokaklara salalım olur mu sizce? Islah yoluna gitmek, bu konuda baskı oluşturmaya çalışmak daha zor ama daha mantıklı, daha verimli bir yol bana göre.

Pitbul vakasını sorumsuz insanlar yarattı diye suçsuz günahsız sorumlu ve dahi hayvansever insanların hayatları sağlıkları tehlikede mi kalmalı? Çözüm için uğraşmak değil midir barınakların ıslah edilmesi ve gerekli yeterliliğe sahip barınakların inşa edilmesi için çabalamak?

Toplatılan pitbulların kısırlaştırılarak barınaklarda yaşamlarını sürdürmelerinin sağlanması ve bundan sonra bu türün satışının reklamının beslenmesinin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Barınaklardaki istemediğimiz olası uygulamaların önüne geçmek de biz hayvanseverlerin oluşturacağı kamuoyu baskısıyla imkansız olmayacaktır.

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön