View Single Post
Eski 02-07-2010, 13:24   #15
ilksenozturk
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
sn Maki.
Genetiği ile oynanmış inanışı çok da doğru değil aslında, bu konuda birçok yazı çıktı internetten bulabilirsiniz. Yanlış anlamayın sözlerimi, sadece bu konuyu birazcık yanlış biliyoruz. Ayrıca sizin korkunuzu anlıyorum, bizim ufacıklara herhangi bir köpek saldırırsa elimiz kolumuz bağlı kalır, korkmakta haklıyız.

Sn Köknar;
Ben barınaklar ile soykırımı bir arada kullanmıyorum; pitbullar için planlananın soykırımdan başka bişey olmayacağını söylüyorum. Belediye barınakları o kadar yetersiz ki, ne yapacaklar o toplanan hayvanları sizce? Barınaklarda sayıları arttı diye uçurumdan atılmış köpekleri (daha sonra parçalanmış bedeblerinin bulunması ile ortaya çıkan bir vakadır), barınaktaki kendini insan zanneden bekçinin eline aldığı tüfekle gözünü kestirdiğini vurması haberlerini, barınaklardaki zehirlenme vakalarını, açlıktan ölen köpekleri, kalabalık olarak birarada tutulup yeterli beslenmediği için birbirlerini parçalayanları... bu haberleri okumadınız mı hiç? Nasıl 'barınaksa tamam iyidir orda tutulsun' diyebiliriz şartlar bu iken. Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmez iyi diyebileceğimiz barınak sayısı. Ya geri kalanlar?
neden pittbull vakasının insanoğlunun yarattığı ve çözümün insanda biteceği bir olay olarak görmeyelim ve bu çözüm için uğraşmayalım da onları toplatıp kapatalım. Bizler pittbull sahibi bir hayvansever de olabilirdik, nasıl kopacaktık köpeğimizden?

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön