View Single Post
Eski 02-07-2010, 12:55   #14
köknar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2009
Barınaklarda hayvanların kuş tüyü yastıkların üzerinde yatmadıklarını biliyorum ancak sıkı denetimlerle ( ki bu konuda sivil toplum örgütlerinin baskısı gerekecektir ) barınaklar da kontrol altında tutulabilir sayın maki01.
Barınaklarda "soykırım" olduğu düşüncesinde olanların şikayet haklarını kullanarak ilgililer hakkında işlem yapılmasını istemeleri gerekir. Zira barınaklar hayvanların uyutulmaları için değil, barındırılmaları için oluşturulmuştur. "Şikayet etsem ne olacak ki" diye susmayı doğru bulmuyorum. Evet yaptırımlar yetersiz, ancak bu noktada da kamuoyu oluşturma görevi bizlere düşüyor.

Ben de hayvanları seven biriyim yıllardır çeşit çeşit hayvan besliyorum hayvanların öldürülmelerine duyarsız kalacak tıynette biri değilim ancak insan hayatını, güvenliğini, vücut bütünlüğünü üstün tutmaktan da geri duramuyorum.
Pitbul saldırısı yüzünden uzuv kaybına uğrayan mağdurun üzüntüsü ile pitbul sahibinin köpeğinden ayrı kalmakla ( uyutulduğu için değil, barınakta tutulduğu için ) yaşayacağı üzüntüyü karşılaştırarak bu yargıya varıyorum. Daha üstün olan amacın insan hayatı olduğunu düşünüyorum.

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön