View Single Post
Eski 02-07-2010, 08:59   #881
fizban
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Merhaba acemifüsun,

Bende yeni başladım Clematislere. 2 aylık bir sendeleme süreci geçirdim. Geçirdim diyorum ,galiba ayakta durmaya başladım artık.

Öncelikle, saksıda yetiştirmek ile toprakta yetiştirmek farklı oluyor.Saksının ve toprak üstünün güneşden korunması gerekiyor. Toprak üstünü yaprak ya da çim ile kaplama şansım oldu, yararını da gördüğüm için yazabiliyorum.

Saksının güneşten korunması ise çok daha önemli. Saksının ve toprağın ısınması köklerin gelişimini etkiliyor.Saksıyı birşeylerin arkasına gizlemek de pek etkili olmuyor. Sonuç olarak sıcak hava bir şekilde saksıyı ve toprağı ısıtmaya devam edebiliyor..

Pamuklu eski bir kumaşı saksının iç kısmına sardım. Sonrası bildiğimiz şekli ile bitkiyi ektim.aslında ekerken kök çevresini de besleyici maddeler koyuluyormuş ama.. artık seneye... O bez, toprak ile saksının arasında bir çeşit ısı yalıtımı vazifesi görüyor. Toprağın kısmen serin kalmasını sağlıyor.Hatta fazla sıcaklarda sadece bezi nemlendirmek için dikkatli sulama yapıyorum.

Saksı dışını ise, rulo halinde satılan strafordan yapılmış yalıtım malzemesi ile korudum.

Aradan geçen 20 günde, bariz gelişme oldu.

Bilmem faydalı olabildi mi bunlar size?

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön