View Single Post
Eski 15-01-2007, 16:40   #81
turunç
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Karga Mesajı Göster

Akvaristlikte ( akvaryum sevdalısı ) F0 denilen bir kavram vardır. F0, bir balığın vahşi, yani doğandan yakalanmışı demektir. Bizim beslediğim bir çok balık, balık çiftliği kökenlidir. Hatta, uzak doğudaki bir çok çiftlik, toprağa açılmış çukurlar içerisinde balık yetiştirip, satarlar.

Balıkları fanusta beslersek, bu dediğinize katılırım. Lakin, gerekli şartları sağladıktan sonra, yazdıklarınız muallakta kalır. Bilinçli akvaristlikler balıklar için en uygun ortamı hazırlamak için, büyük bir emek sarf ederler.

Fanusta balık beslemeyi tam olarak karşılamasa da; vahşi ( F0 ) bir balığı alıp, akvaryumda beslemeye çalışırsak, yine dediğinize kısmen katılırım.
Tüm söylediklerinize aynen katılıyorum Sayın Karga.
Fidanlıktan alınmış fidanın saksıda yetiştirilmesi = Yetiştirme çiftliklerinden alınmış balıkların akvaryumda yetiştirilmesi.

Koyu renkli yazınıza da can-ı gönülden katılıyorum. Bilinçli bonsaiciler bonsailerini yetiştirebilmek için yıllarca büyük çaba ve emek harcarlar. Normal bir bitkiden çok daha fazla bakım ve ilgi gerektirir. Beni en iyi siz anlarsınız..

Çok teşekkür ederim. Bakış açımızı geliştirmede katkılarınızdan dolayı. Tekrar samimiyetle saygılarımı sunarım.. Ve tüm doğa sever dostlara..

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön