Size yetişmeye imkan yok Sn. Sındırgılı. Uyarılara rağmen dayanamayıp diktiğim kabaklar bir adayı tamamen istila etti. Alttaki kekik, maydanoz, fesleğenler güneş görmüyor, domatesler henüz başlarını yaprakların arasında çıkardılar. Kabak ara yolu kapadığı gibi yan adaya uzanmaya çalışıyor. Yola engel olanı sökmek adayı çok rahatlatacak ama uçlardaki küçük kabaklardan dolayı kıyamıyorum. Bu arada kabaklardan yedik, çok lezzetli.
Domatesler tam çiçeğe durmuşken kaç haftadır yağan yağmurla bol yapraklı ve azman oldular, çiçeklenme beklediğim kadar henüz olamadı, arada meyve oluşumları başladı.
Senelerdir bu kadar lezzetli semizotu yememiştim, adayı saran semizotlarını topladıkça yemek yapıyorum.
Salyangozlar adaya pek zarar vermedi, biber hariç. 40 kök biberden yaklaşık on köküm kaldı.
Kadife çiçeklerim yağmurla oldukça büyüdü ama henüz çiçek yok. Salatalıklar dereotu ve petunyalarla çok keyifli, bol ürün veriyor.
Ne zamandır vakit ayıramamıştım, yağmur sonrası ormana döndü, bugün temizlik yapacağım.
|