View Single Post
Eski 01-07-2010, 09:16   #469
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Merhabalar Vildan hanım,

Uzun bir süredir sayfanızı ziyaret ediyor, yorum yazmıyordum. Ancak ahtapot kaktüsle ilgili deneyimim nedeniyle hem size hem arkadaşlara bilgi olması bakımından yazmak istedim.

Evet, sizin göndermiş olduğunuz ahtapot kaktüsünün kolları, gerçi kargo macerası nedeniyle de olabilir ama köklenmedi ve kurudu.

Daha sonra ise sayın Gül Batur hanım hem ahtapot kaktüsünün kollarından hemde crisdata formunda gelişmiş orta kısmından gönderdi. Kollar ilk önce tutacak gibi görünüyordu ama bir süre sonra sararıp kurudular. Ancak orta kısmı ise gayet güzel köklendi ve gelişmeye başladı. Köklendi diyorum, çünkü bir ara elimden yere düşürdüm, toprağı döküldü o nedenle gördüm. Hatta ilk ekime göre biraz daha derine diktim bu nedenle. Burada ilk fotoğrafta ahtapotla ilgili fotoğraf var. Fotoğrafta bulunan kol sonra kurudu. Şu anda yok.

Gül hanımın ahtapot kaktüsünün orta kısmı farklı bir şekilde crisdata formunda geliştiği için o bölgedende gönderebilmişti ve tuttu. Sizin ahtapot kaktünün orta kısmı ise daha önceki fotoğraflarında gördüğüm üzere yaklaşık 5-6 cm çapında dairesel bir yapıda ve kollar buradan çıkıyor. Orta kısımdan pek ayırma imkanınız yok.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön