View Single Post
Eski 30-06-2010, 23:19   #7
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emekl Mesajı Göster
sayın meyveliTepe; zannedersem LYCIUM BARBARUM çeşidi fotoğraftaki goji..benim merak ettiğim, 2 yaşından küçükmü? ve bir bıtkiden yaklaşık kaç gram **** kg (AH nerde değilmi?) alabildiniz? bide TEPE BUDAMASI YAPILMAMIŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR GOJİNİZ........
Bunlar geçen yıl tohumdan yetiştirdiklerim. Tohumdan itibaren 13 aylıklar. Fakat geçen yıl da, daha 4,5 aylıkken meyve vermişlerdi.

Gojileri, biri Martta, diğeri Mayısta olmak üzere iki kere budadım. Mart budamasında tek gövdeye bıraktım ve iki seviyede dal bırakıp çok derin budadım. Mayısta ise dipten yeni gelen sürgünleri aldım.

Devamında ayrıca tepe budaması gibi bir şey yapmadım çünkü goji yeni çıkan ince dallardan meyve verme eğilimli. Resimde gördüğünüz meyveli dallar daha 15-20 gün önce çıkan taze dallar.

Bir fidandan ne kadar meyve alınır bilmiyorum. Ancak geçen yıl ağustos sonunda meyve verdikleri düşünülürse, bu yıl erken başladılar. Normalde Ekim ayına kadar devamlı dal çıkarıp bunlardan meyve vermeleri beklenir. Bu bakımdan diğer meyve ağaçlarına benzemiyorlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön