Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53
Değerli dostlar asma larda herkes sulamadan bahsediyor fakat ben hala bu 19 litrelik saksılardaki asmalarımı yaz aylarında kaç kere ve ne kadar sulamam gerektiğini bilemiyorum ...yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
|

Seyyah53 kardeşim,haftada 2 kez 1 litre su verirsen yeterli .Fazla verirsen kökü çürüyor.Bende öyle yetiştirmiştim çeliklerimi.Yalnız dikkat et doğrudan yakıcı güneşe koyma bu sene biraz korunaklı olsunlar ve bu sene asla toprağa geçirme bırak böyle biraz gelişsinler.Seneye mart başı gibi toprağa alırsın ve o verdiği sügünü 2 göz kalacak şekilde budarsın.Baharda dikimle beraber çukura yanmış ahır gübresi verirsen birde gözler patlayıp sürgünler 2-3 karış kadar olunca gübre şerbeti verirsen deme keyfine

.Bu sene hiç gübreleme yapma bence.2 yıllık dal konusunu dert etme daha önce mesajımda yazmıştım 2 yıllık dalları uzun uzun çelikleyip daha hızlı büyüyen asmalar elde ediyorlar bizim burada.Bu arada zararlılara dikkat et sakın meydan verme.Ayrı saksılara alırken toprağıyla beraber geçirdin değil mi?
Saygılar.