View Single Post
Eski 28-06-2010, 23:00   #162
h.ışık
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Merhaba arkadaşlar,

Uzunca bir süredir siteyi okuyarak doğa ve bitkiler hakkında ne kadar cahil olduğumun farkına vardım.

Geçen sene Ankara kelesinin altında bulunan satıcılardan aldığım 2 torba torftan bir tanesini çiçeklerin saksısını değiştirirken kullandım. Kalanını ve diğer torfu da kullanmadığım akvaryumumun içerisine boşalttım. ayrıca bahçe topragıda ekledim. yinede torf miktarı çok fazlaydı. %80 torf %20 bahçe toprağı oldu. şimdi çok kötü bir karışım yaptığımı anladım.

Gelelim benim soruma ;
1. bu topraga ektiğim hiçbir tohum çimlenmedi. Tohumlarım : 5 tane ceviz, 30-40 tane kiraz, 8-10 tane iğde ve 15-20 tane de keçi boynuzu ile 5-6 tane kayısı ile 4 tane de şeftaliydi. bulardan halen hiç biri çimlenmedi.
bunların çimlenme engeli mi var?

2. ben bu karışıma kullanılmamaktan çimlenen 3 tane soğan ve 9-10 tane sarımsağı diktim. soganlar o kadar büyük olmasına ragmen 15 cm kadar büyüdü ve çıkarttığımda ise kökleri sıska kadar kalmıştı. sarımsaklardan ise sadece 3-5 tane yeşerdi. onlarda pek büyümedi. sadece bir tanesinin tadına bakabildim o kadar.
torfun hiçbir besleyici özelliği yokmuş diyebilirmiyim. torf kadar daha toprak ve gübre bularak zenginleştirirsem seneye bir şeyler olabilirmi?

3. zenginleştireceğim toprağa çeri domates fidelerinden dikebilirmiyim.

şimdiden teşekürler...

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön