Pazar günü tarlaya ilk gelen yine Sevgili ablam ve eniştem oldu.Sabah saat 06,00'da tarlanın yarısınındaki meyva ağaçlarını su romorkundaki su ile sulamışlar. Bizlere semaver çayı ve kahvaltı hazırlamışlar.

Ben ve anneme kalan ise sebzeleri sulamaktı.
Yerli siyah karpuzlarımızın durumu gayet güzeldi.Sulu yetiştirdiğimiz domatesleri ilk kez geçen hafta suladık. Bugün baktığımızda gayet iyilerdi.Dikkatimizi çeken bazı domateslerin dip kısımlarında kahverengi şekilde yanıklar oluşmuştu.Ayrıca annemin tespiti zeng başlangıcının olduğu.Kesinlikle kimyasal veya başka birşey kullanmadım.Sadece iki kez biyonem yapraklarına uyguladım.Çarşamba günü tekrar annemle birlikte biyonem uygulamaya gideceğiz.Tarlaya davetsiz misafirler gelmiş bazı meyve ve sebzeleri koparmışlar.Hatta yerli bir karpuzu bıçakla kapak açıp olup olmadığını tespit etmeye çalışmışlar.Bir kaç kavunu ısırıp dereye atmışlar.Üzücü olan ziyan etmeleri.Yesinler ama zarar vermesinler istiyorum.

Toprağa gömdüğümüz yerli karpuz türlerinden birtanesini ablamla tadına baktık.Tam olgunlaşmamasına rağmen Çok tatlı ve suluydu.

Domateslerin içinde iki kök bana R.Robin domatesi andırıyor.İnşallah odur.
Şimdilik muzumuzda gelişmeler sanki sıcaklıkla savaşır gibi devam ediyor.