View Single Post
Eski 27-06-2010, 09:29   #2440
Terra
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Merhaba, aslında foruma Clematis'leri görünce girmiştim. Ama dolaşırken sizin grubunuzu görünce bir merhaba demek istedim.
Eşim evlendiğimizden beri hep çocukluğunun Söke bahçelerinden dışarılara taşan, güzel kokulu, zarif çiçekli bir sarmaşıktan bahseder. Hatırladığı isim Salyango'ydu, çok çiçekçilere sorduk ama bilen çıkmadı. Aile büyükleri ile konuşurken, tarif edilen çiçeğin adının aslında Salyuka olduğunu öğrendik sonradan. Yine de bilen yoktu. Internette de bu isimle çok aradım ama bulamadım. İki sene önce Kuşadasında tatil yaparken, yol kenarında çiçek satan yaşlı bir adama sordum, çok doğalmış gibi dönüp arkalardan bir yerlerden büyük bir saksı getirdi. Pek inanamadım ama aldım Kayınvalideme hediye olarak götürdüm. Kendisi hemen tanıdı Salyuka'yı. Sonradan bize açan çiçeklerinin fotoğraflarını da gönderdi. Ama ne yazıkki tohumlarını alamadan esrarengiz bir şekilde Salyuka kuruyuvermiş. Geçen sene yine Kuşadasında sormadığımız çiçekçi kalmadı ama Salyuka yine ortadan kayboldu, yine bilen yoktu. O yaşlı çiçekçinin olduğu yerde de artık daha genç birisi vardı ve hayatında bu çiçeği duymamıştı.
Dün bu tartışma grubunu görünce ve çiçeğin latince adını öğrenince birden bizim için bu sır aydınlanmış oldu. Umarım biz de çiçeğin tohumlarına ulaşır, Ankara'da mevsimlik te olsa bu güzel sarmaşığı yetiştirme fırsatı buluruz.

Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön