View Single Post
Eski 27-06-2010, 09:20   #119
Jezebel
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Sevgili Nazlı ,
her şey başlangıçta zor oluyor , emek ve sevgiyle kolaylaşıyor .
Zamanla emeğin ve sevginin karşılığında aldığımız ödül meyvelerimiz , yeşilliğimiz , çiçeklerimizin güzel renk ve kokuları oluyor .
İki yıl önce ben de bu bahçeme kavuştuğumda içinde 3 bitli sarı gül , binlerce eğrelti otu ve 3 limon çamı vardı .
Hepsini söküp dağıttım , toprağı eğrelti , taşlardan ve molozlardan kurtardım . Sonra keyfe keder istediklerimi ektim , diktim .
Sen de bu sene taze başlangıç yapmışsın , tecrubeler kazanacaksın .
Hangi bitki ne yer ne içer , gölge mi güneş mi ister , toprak şöyle mi olsun böyle mi olsun öğreneceksin .
Eh ödülleri almaya başlamışsın bile
Ben fikrimi söylemek istiyorum izin verirsen - bulabilirsen 1 römork çiftlik gübresi bahçene çok iyi gelecek . Ayrıca eğer traktörle sürdürmek mümkünse gübrelemeden sonra uygun olurdu , olmadı toprağı bellemek gerekiyor , çapalamak yeterli olmuyor .
Soğuğa dayanıklı sarmaşıklardan Acem borusu ve Hanımeli ayrıca asma hızlı yeşillendirme için acilen edinmen gerekenler , çok hızlı büyüyorlar ve görüntüleri de çok hoş .
Asma cinsini yaprak yapısına bakarak seç , ekmişken dolmalık yaprak almak zorunda kalma kendi asmandan tazecik toplar yaparsın
Biraz kaynanamsı bir yazı oldu ama sen beni bağışlarsın , ben de bu aşamalardan geçmiştim de ...
Sardunyaların , menekşelerin göz dolduruyor
Mutluluğun daim olsun arkadaşım .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön