View Single Post
Eski 24-06-2010, 09:45   #278
sosyalci
Ağaçsever

sosyalci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Selamlar,

arkadaşlar dün bir adet 2 li orkide aldım ve hemen foruma baktım. Bakım bilgileriyle ilgili, ancak kafam çok karıştı.
Orkidem Phalaenopsis cinsiymiş aldığım yerde dışta renkli su dolu bir saksının içinde, bir de şeffaf saksıda idi, ve saksı tamamen su dolu idi.

Çiçekçi bu suyun içinde yaşayacak dedi, saksınn içi ağaç kabuğu dolu ve bazı yerlerde de yeşil yosunlar oluşmuş. Orkidemde 2 dalda 5 tane çiçek ve iki tane de tomurcuk var, alt kısmında bolca yaprak var ve altta kalan 2 hafif sararmış. Yaprak dışında diğer yapraklar çok sağlıklı görünüyor.
Köklerden biri saksının altından dışarıya taşmış, 2 tane kökte saksının üstünde saksı kenarına değdiği yerden zedelenmiş ve uç kısımları kuruyup düşmüş.

Burda yazılanlardan anladığım kadarıyla orkide fazla sulayınca çürüyor, peki o zaman bu benim aldığım ( çiçekçi aylardır suyun içinde dedi, aldığım yerde 2-3 tane daha az çiçekli ve çiçeksiz tomurcuklu orkideler vardı) nasıl oluyorda bu aylardır dış saksının içi su dolu halde çürümeden çiçek açabiliyor?
İçime kurt düştü, saksının iç kısmına baktım köklerde hafif renk değişimi vardı parlak yeşil değildi ama saksıdan çıkarmaya korktum çünkü saksıdan çiçeği çıkarsam mümkünü yok bir daha yerleştiremem.
Ağaç kabukları arasına şimdi benim ne yapmam gerekiyor?

Çiçekçi "-dış saksıya su doldur su içinde yüzsün" dedi, birde son olarak başka bir çiçekçide aynı renk tek çiçek sapında açmış 6 çiçekli bir orkide vardı o sadece şeffaf saksıda idi ve yaprak çürüntüsü harcındaydı fiyatları aynı olunca ben 2 dallı olanı seçtim hangisi daha iyi olur acaba?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, inanın çok acemiyim bu konuda çiçeği eşim için almıştım bakamazsam çok üzülürüm.

Düzenleyen praecox : 28-06-2010 saat 14:03 Neden: İmlâ ve paragraf!
sosyalci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön