Sevgili Zeki Bey bahçemi onurlandırdığınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Açıkçası Karadeniz bitkilerine ve mavi çiçekli bitkilere karşı aşırı bir ilgim var, elimden geldiğimce bilinçli birşeyler yapmaya çalışıyorum ama vakit yokluğu ve sorumluluklarım sebebiyle çoğu zaman bu işe merak saldığımda satınalmış olduğum Royal Holticultural Society'nin 2 koca cilt kitabına bile bakmaya vakit bulamıyorum.Hele ilave besinler **** toprak hazırlama konusunda oldukça yetersiz kaldığım için birçok tropik tür ve düşük PH lı toprak seven bitkilerimi gereğince mutlu edemiyorum.Bahçe peyzajına ilk başlarda biraz vakit harcamıştım şimdi hiç vakit ayıramıyorum.Bir de İzmir çok sıcak olduğu için bitkiler İstanbulla kıyaslanamayacak derecede fazla strese girebiliyor.Çok sevdiğim mavi salviamı bu yüzden kaybettim bir daha da tohumunu yurtiçinde bulamadım.
Neyse son birkaç gündür İzmirdeydim ve bakımsızlıktan özellikle havuzun durumu doğallığın da biraz ötesine geçmiş, birnevi nilüferler obeziteye yakalanmış.
|