View Single Post
Eski 23-06-2010, 11:48   #167
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Zeki Bey,

Size,ağaçlar.net 6. yıl toplantısından bir kare sunmak istedim.

Elinizdeki tüm fide ve tohumları paylaştıktan sonra, yüreğinizden yüzünüze yansıyan mutlu ifade gözlerden kaçacak gibi değildi.

Ogün, sizden aldığım Kaliforniya Gelinciği bol çiçek açarak beni çok mutlu etti.

Eklenti 155309

Eklenti 155310
Sevgili hozat,

Çok düşüncelisiniz, hassassınız. Teşekkür ederim.

Teşhisiniz doğru. Sizlerle tanışmaktan ve o mevsimde elimde olanları paylaşmaktan gerçekten mutlu oldum.

Bir düşüncemi açıkça ifade etmek istiyorum. Çiçek ve bahçe konularında diğer ülkelerden çok geriyiz.
Bu açığın kapanması lazım. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum.
Eğer insanlara güzel bitki örnekleri, güzel bahçe örnekleri gösterilirse, referans değişir, çıta yükselir. Samimi olarak inanıyorum ki herkes bugünkünlerden çok daha ileri bahçeler peşinde koşar.

Bir örnek vereyim. Eskiden futbol sahalarında çim olmazdı, durmazdı. Futbol toz toprak, veya bataklık çamur içinde oynanırdı. Sonra Özal zamanında ölçüt değişti. Bugün en mütevazi yerlerde bile düzgün çim yapılmaya çalışılıyor ve başarılıyor.

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bu çerçeve içinde kendi bilgi ve tecrübemi bu işe samimi olarak gönül veren kişilerle paylaşarak referansın, ölçütün değişmesine katkıda bulunmak istiyorum.

Başarabilirsem esas o zaman mutlu olacağım.

Selamlar sevgiler.

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön