Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı
Bu sene 2 tane patlıcan fidesi ektim küçük saksılara. Yatiştirmekten ziyade süs olsun diyordum ama büyümelerini istiyorum. Bir tanesi çiçek açtı. Bu saatten sonra daha büyük saksılara alsam sorun olur mu? Zarar verir miyim?
Çiçek açmayan fidenin yaprak altlarında minik şeffaf renkte yumurta olduğunu sandığım şeyler var. Patlıcanlarda geçen gün mor renkte yaprak bitleri görmüştüm ve sürekli elimle temizledim. Ayrıca beyaz sinekler de görüyorum. Bu yumurtalar beyaz sinek yumurtası herhalde diye düşünüyorum. Karıncalar da eksik olmuyor benim patlıcanlardan. Geçen yaz Kıbrıs' ta babamın bahçesinde dikili patlıcanların karınca istilasına uğradığını hatırlıyorum. Yaprak biti taşıyacaklar herhalde diye düşündüm ama doğrudan meyveye de saldırıyorlar muhtemelen.
|
benim resimdeki patlıcanım 5 lt lik su şişesini keserek yaptığım saksıda.Baştan beri gelişimi iyi.Şu an 4 çiçeği var ve 3 ü meyveye dönecek gibi.Aynı zamanda dikilen diğer fidelerin ise 1 tomurcuğu oldu.Ben domateste çiçekliyken saksı değişimi yaptım ama patlıcanı bilemiyorum.