View Single Post
Eski 22-06-2010, 11:13   #951
cybl
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
Selamlar arkadaşlar
Geçen sene haziran ayında sayın Mutlu Beyden aldığım fulum henüz hiç çiçek açmadı. Balkonda sabah güneşi alan köşede duruyor yaz başından beri. Kışın içeri aldım boyu okadar çok uzadıki kış boyunca baharda balkona çıkarırken bütün o uzayan yeni sürgünlerin hepsini budadım. İlk fotoğrafta ilk budamamdan sonraki yeni sürgünlü halini görüyorsunuz. Budamadan çıkan çelikleri saksı dibine sokuşturdum fakat hiç biri tutmadı. Sonra forumdan okuduklarımla tekrar budadım çünkü hep boya gidiyordu incecik uzun bişi olacaktı. Diğer fotoğraflarda ikinci budamadan sonra yanlardan verdiği yeni dallarıyla son hali var. Ama bizimki yine tepsinden boy atmaya başladı ve hiç tomurcuk belirtisi de yok. Toprağı kurudukça suluyorum arada bir dibine domates takviyesi yapıyorum. Yine dibine sokuşturulmuş bir paslı çivisi var. 1-2 sefer limon tuzlu suyla suladım. Yapraklarını hergün fısfıslarım. Sardunyalarıma ve küpe çiçeklerime haftada bir verdiğim vilmorin çiçekli bitkiler için gübreden ona da veriyorum. Ben neyi yalnış yapıyorum niye çiçek açmıyor. Yoksa ben mi sabırsızım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler

cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön