View Single Post
Eski 21-06-2010, 12:01   #46
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Sayın AYDIN07, endişe ve uyarılarınız için teşekkür ederim ama dal öğütmek için balta gibi bir şeyler düşünmemiştim zaten Mesajımda bahsettiğim gibi kıyma makinesinin bu işe uyarlanmış ve mümkün olduğunca az kas gücüyle çok miktarda dal öğütecek mekanik bir öğütücü benim aklımdaki. Zaten, çok kalın olmayan dalları malçda kullandığımıza göre bu çok da imkansızmış gibi gelmiyor.

'' Varsın biraz elektrik ya da benzin harcasın '' diyorsunuz ama o '' varsın olsunlar'' birikince epey bir ekolojik yük oluşturuyor. Zaten böyle böyle çok kısa bir zaman diliminde insanoğlu her tür işde makineleşmeye geçerek ( havucu bile rendelemek yerine robota atıyoruz artık, diş fırçalamak için bile elektrikli fırça alıyor insanlar) hem sera gazlarını ve kirletici atıkları üretiyor hem de obeziteye geçiyoruz. Hasta, sakat veya yaşlı insanların kullanım zorunluluğundan bahsetmiyorum tabiiki. Ama gencecik insanlar ve çocuklar bile artık en ufak iş için elektrikli aletleri kullanıyorsa, 2 adım mesafeye gitmek için bile araç kullanıyorsa, tüm bu tembelliklerin sonucu yüklenen kiloları atmak için de yürüyüş bandına binip yine elektrik harcıyorsa burada saçma bir döngü olduğu ortada değil mi?

Tarımda gerekli-gereksiz her yerde makineleştik. Ne oldu? Traktör borcuna, benzin, elektrik parasına yetişemeyen üreticiler ve işsiz kalan milyonlarca tarım işçisi. Köyde geçinemeyince kentlere göç etmek zorunda kalan ve ücretli( o da iş bulabilirlerse) köleliğe mahkum, şehir hayatının işkenceleriyle mutsuz milyonlar.

Yine de teşekkür ederim ilginiz için

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön