Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk
Sayın tasamek ben olsam genişçe bir taç kesim yaparım. Taç kesim yaptığım kısmın alttan bir santimlik gövde kısmını hafiften soyup soyduğum kısımlarına un haline gelmiş mangal kömürünü sürüp suya bırakır köklenmesini sağlarım ya da direk toprağa dikerim. Ben bu yöntemi sonradan öğrendim ama çok işime yaradı. Galiba mangal kömürü tozunun köklenmeye katkısı baya var. Onun haricinde taç kesim yaptıktan sonra geri kalan köklü gövdeyi tekrar saksıya kesilen kısım dışarıda 1-2 santim kalacak şekilde dikerim. Böylece farklı saksılarda ayrı ayrı iki saksı menekşe elde ederim...
Ayrıca belirtmek isterim ki bu menekşenizde sanki topraksal sorunlarınız da varmış gibi gözüküyor...
|
cevabınız için teşekkürler ama inanın bu konularda pek bilgi sahibi değilim sayenizde inşallah öğreneceğim daha öncede böyle birkaç menekşem ölmüştü şimdi size sorum şu taç kesim nedir nasıl yapılır bilmiyorum biraz açıklarsanız yapmaya çalışırım tekrar teşekkürler