View Single Post
Eski 19-06-2010, 14:05   #109
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
İyi günler sevgili Atlasseverler,

Bir süre önce atlas çeliği isteğime sayın Güler hanım güzel bir çelik göndererek yanıt verdi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sonrasında evime yaklaşık 100 metre uzaklıkta müstakil bir evin bahçesinde büyük bir boya kovası içerisinde atlas çiçeğini ve tomurcuklarını fark ettim. Kızımla birlikte gezme yolumuz olduğu için bir süre her gidip, gelişte baktım. En sonunda iki gün önce isteyenin bir yüzü kara diyerek kapıyı çalmak amacıyla bahçeye girdim. Yakından baktığımda kırmızı, pembe ve turuncumsu (turuncunun tomurcukları henüz küçüktü, kırmızı olabilir) olmak üzere üç renk atlas olduğunu fark ettim. Kapıyı çaldım, çıkan bayandan rica ettim ve her renkten birer adet olmak üzere dört çelik aldım. Dördüncü çeliği ilk çeliği tam olarak alamadığım, ortasındaki sert bölge dışarıya çıktığı için aldım.

Ertesi gün kendi karışımım olan toprağa çelikleri diktim, ancak sulamadım. Birkaç gün sonra sulamayı düşünüyorum.

Name:  IMG_5415.jpg
Views: 2383
Size:  30.1 KB

Name:  IMG_5418.jpg
Views: 2467
Size:  25.1 KB

Çeliklerin fotoğrafları yukarıda, tek olarak fotoğrafladığım çeliğin ortasındaki sert bölge diğer yumuşak dokuya zarar vermiş durumda. Çeliği alırken düzgün alamadım. Bu çeliği de diktim, umarım köklenmede sorun oluşturmaz bu durum. Dışarıya çıkmış olan bölgeyi toprağın tamamen içinde yer alacak şekilde diktim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön