Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen
|
19.06.2010 dik p.afra.JPG
Bu bitkimde yan dalları biraz bıraktım. Gelişme gördüğünüz gibi. Boyu 65 cm, gövdesi 3,5 cm. kalınlıkta. Bu yıl sonunda iyi bir görünüme gelecek şekilde gelişeceğini sanıyorum. İyi bakıyorum ve hızlı gelişiyor. Ağustostan kışa kadar şimdiki dal hacminin yarısından daha fazla bir dal hacmi elde edeceğimi sanıyorum.
Bitkiyi 2 yıl önce 4-5 yaşlarında bir gövdeden köklendirdim. Şimdi 6-7 yaşlarında olması gerekir. Gelişme durumuna bakarak artık bonsai saksısısnda gelişmesini devam ettirsem nasıl olur. Böyle mi yapmalıyım yoksa saksısında bir kaç yıl daha kalsın mı ?
Sormak istediğim bir diğer soru ise gövdenin kalınlaşması için bıraktığım kurbanlık dal ile ilgili. Bu dal şimdi bağlandığı yerin kalınlığının yarısından daha fazla kalınlıkta.
Kurbanlık dal ne kadar kalınlığa kadar bekletilir. Belirli bir kuralı var mıdır?. nasıl davramalıyım?
Bundan başka dipten bir dal daha çıktı . onu da bıraktım.
Köklerin daha yayvan olarak gelişmesi için daha geniş ama daha basık bir saksıya aktardım. Ve akşama kadar tamamen güneşte yetiştiriyorum.
Kökleri bitkiyi ayalta dik tutamadığı için kökler toprağı iyice sarıncaya kadar taşlar bitkiyi dik tutuyor.
Teşekkürler şimdiden.