View Single Post
Eski 18-06-2010, 16:12   #104
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Sayın AizoaceaeFAN! Koleksiyonunuzu ve onları sağlıklı tutmak için yaptıklarınızı büyük bir keyifle izliyorum. Bildiğim kadarıyla yurtdışı da dahil olmak üzere bitki ve tohum getirtiyorsunuz. İzniniz olursa, birşey sormak istiyorum: Canlı bitki ve tohum konusunda (ayrı ayrı) Türkiye'nin gümrük rejimi açısından sıkıntı yaşanıyor mu?. Bizim gümrükçüye sordum, kesin bir cevap bulamadı o da. (Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum ama yurtiçindeki türler ve firmalar çok sınırlı)
Sayın plantyplant ben bireysel olarak kendim için alıyorum; satma amacım ve de bu işi ticarete dökme amacım yok. Bunun içindir ki sıkıntı yaşamadım. Ne tohum ne de canlı bitki konusunda gümrükte bir problem olmadı ki 2-3 güne kadar kargolarım geldi. Her ülkenin kendi gümrük şartları var, bazı ülkeler bitki sertifikası gibi, bitki ithalat izinleri gibi şeyler istiyorlar bildiğim kadarıyla. Ben az az, sık sık istediğim için ve dolayısıyla kargo boyutları 1kg yi bile geçmediği için (istediğim bitkiler zaten küçücükler ) gümrükten yana bir sıkıntım olmadı.
Yani istediğiniz boyut ne kadar küçük olursa o kadar az sıkıntı yaşarsınız. Tohum konusunda daha rahat olabilirsiniz kaktüs ve sukulentler için.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön