Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin
Gerçekten de çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Maşallah ona ve ellerinize sağlık. Hiç gübre veriyor musunuz mum çiçeğine, sulamasını nasıl yapıyorsunuz, durduğu yer ışığa ya da pencereye ne kadar yakın? Çok merak ettim bunları... 
|
İlkinciğim,gübre olarak keçi gübresi var toprağında, 13 yılda 5 saksı değişimi yaptım. Yılda 2 kez keçi gübresini ayrıca suda bekletip suyunu veriyordum. Sulama konusunda belli bir aralık takip etmiyorum. Toprakğında nemi azalınca haşlanmış yumurta suyuyla bazen sularım. buda haftada 2 defa yaz aylarında, Kış ayında 20 günü falan bulduğu oldu. Şimdiye kadar bilinçsizce bakım yaptım. Kaynamış soğumuş sularla hep kaktüslerimi suladım artanıda Asiyeme vermiştim musluk suyuylan sulamıştım hep. Arada bir Akarsu ve bizim sitenin kuyu suyundan verdim. (Geçen Yıl hiç musluk suyu vermedim 1 salkım çiçek açmıştı). Antalyanın suyu çok kireçlidir, en son 4 defada 20*10*20 gübreden verdim. Son 2 aydır brokoli haşlama suyu veriyorum haftada 1 kez. Toprağını hiç kurutmadım şimdiye kadar, keçi gübresini çok seviyordu bana geldikten sonra yaprakları hep büyük oldu gübreye bağlıyorum ben bunu.13 yıl öncesine ait tek bir tane dal bıraktım yaprakları küçük vede çok kalın rengide değişik. Güneş olarakta bu evimde sadece sabah güneşi alıyor 2 saat kadar. Öğlen güneşi alıyor ama öğlen güneşini sadece kış aylarında alabiliyor. Evimin 3 tarafı pencerelidir 2 pencereye uzaklığı 3 er metre yaklaşık, bulunduğu ortam hep aydınlıktır. En sevdiği olayda banyodur her banyosunda yeni sürgünler başlatır yılda en fazla 5 defa falan banyo yaptırıyorum. Kış ayında ısınmamızda sobayla oluyor, sobayada uzaklığı 2 metredir. Çok çiçek olmasından kaynaklı hep mutfak camını açık bırakırım 2 ay sadece bütün camlar kapanır. yaz ayında 2 ay klima çalışır.Salon yemek odası ve mutfak birleşiktir evimizde geniş bir alanda yani, 3 ayrı odayı birleştirdik.
Gübreden kaynaklı minik sineklerimiz olur Ama geçicidir. Balı çok sever 3 ayda bir 1 yemek kaşığı bal veririm. arada bir bardakta arta kalan biraları ve rakıları veririm 2 gün beklettikten sonra

Ayda 1 kez demlenmiş çayı veririm suyunu ama, anlıcağınız tam keş